Over ons

Van passie naar teamwork

De naam V-Clima klinkt intussen al 10 jaar vertrouwd in de oren in regio Waasland en ver daarbuiten. Logisch, want de eenmanszaak die Daikin installateur Lennert Verheggen na zijn opleiding koeltechniek opstartte, groeide in geen tijd uit tot een respectabele kmo met verschillende gecertificeerde koeltechniekers in loondienst. Die gaan elke dag opnieuw met de glimlach maatwerk koeloplossingen installeren en onderhouden bij onze vele klanten. Lennerts echtgenote, Anuschka Van Duyse, zorgt er intussen voor dat de backoffice, administratie en planning op wieltjes blijft lopen.

Kwaliteitsgaranties

 • Erkend Daikin installateur, VCA* erkend bedrijf en gecertificeerde koeltechniekers
 • Erkend aannemer bij FOD Economie (#8817) voor categorie T3(2) koelinrichtingen
 • Kmo bedrijf met flexibele service en meerdere mobiel inzetbare koeltechniekers
 • Zaakvoerder Lennert Verheggen heeft meer dan 15 jaar ervaring op zak!

Voor minimale hinder en maximale tijdbesparing, premonteren we zoveel mogelijk onderdelen in ons atelier zodat we ter plaatse enkel nog de aansluiting en afwerking moeten verzorgen. Zo creëren we de nodige tijd voor een piekfijne afwerking waar niets op aan te merken valt. Geen onafgewerkte hoekjes en kantjes of loshangende kabels en leidingen, wel installaties waar u en wij terecht trots op kunnen zijn.

Service & kernwaarden

 • Snelle responstijden & 24/7 service voor dringende koeltechnische depannages
 • Propere werven, onberispelijke afwerking en professionele uitstraling
 • Advies en administratieve ondersteuning bij premieaanvragen en subsidiedossiers
 • We respecteren gemaakte afspraken en komen onze garantiebeloftes stipt na

Snelle responstijden & 24/7 service voor dringende koeltechnische depannages

 • Wat zijn warmtepompen en hoe werken ze?

  Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, de grond of het water en brengt die van een relatief lage temperatuur naar een hogere temperatuur. Die warmte kun je gebruiken voor je centrale verwarming en voor de productie van warm water of warme lucht . De meeste warmtepompen werken op basis van de compressie techniek .
 • Wat betekend SCOP en SEER ?

  Het energieverbruik (rendement) van een warmtepomp wordt uitgedrukt in de SEER- en SCOP-waarde. SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) geeft de seizoensgebonden waarde van de energie-efficiëntie van het product weer en bepaalt zijn energieklasse in koelmodus. SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) geeft het seizoensgebonden rendement weer en bepaalt de energieklasse van de warmtepomp in verwarmingsmodus. Hoe hoger de SCOP- en SEER-waarden, hoe zuiniger het toestel. Dankzij deze labels kunnen de energieprestaties van verschillende toestellen gemakkelijker met elkaar worden vergeleken
 • Zonnepanelen of warmtepomp: wat moet ik eerst installeren?

  Dat hangt af van jouw situatie. Als je een nieuwe woning laat bouwen, dan kun je het best meteen voor een warmtepomp kiezen en het ontwerp van je woning daarop afstemmen. Laat je budget het toe, dan kun je je nieuwbouw meteen ook voorzien van zonnepanelen. Is dat niet haalbaar, dan kun je die altijd later nog installeren, op voorwaarde dat je dak zich daartoe leent. Ook als je een grondige renovatie uitvoert, kun je voluit voor duurzame energie kiezen en een warmtepomp installeren. De combinatie met zonnepanelen maakt het plaatje helemaal af.
 • Zuivert een airco ook de lucht?

  Dat is afhankelijk van het model airco. De meeste airco’s hebben wel een of andere vorm van een luchtfilter voor de verdamper zitten die grote stofdeeltjes uit de lucht filtert. Sommige airco’s hebben speciale luchtreinigingselementen waardoor de lucht actief gefilterd wordt tot op zeer kleine deeltjes.

Bij V-Clima krijgt u altijd een antwoord terug

Wij maken er net een punt van om elke vraag snel, correct en duidelijk te beantwoorden.

Test onze belofte gerust uit en stuur ons een bericht!

Contacteer ons