Onderhoud & Herstellingen

U gaat toch regelmatig uw koelsystemen en airco laten onderhouden?

HVAC advies, plaatsing, onderhoud en herstellingen kan u allemaal aan een enkele partner toevertrouwen. U kan bovendien uw airco laten onderhouden op afroep of kiezen voor een onderhoudscontract. Onze professionele klanten kunnen ons zelfs 24/7 bereiken voor dringende koeltechnische depannages. Met V-Clima kiest u bijgevolg voor totale ontzorging en een flexibele onderhoudsservice door uiterst ervaren professionals.

HVAC onderhoud en koeltechnische depannages voor professionals

Bedrijven en openbare diensten mogen op beide oren slapen. V-Clima zaakvoeder Lennert Verheggen is 24/7 bereikbaar voor dringende koeltechnische reparaties. Als middelgrote kmo hebben we bovendien een flexibel inzetbaar team van gecertificeerde koeltechniekers met uitgeruste bestelwagens ter beschikking om eender waar in Vlaanderen te depanneren.

De voordelen van een onderhoudscontract

Een onderhoudscontract voor uw particuliere of professionele koeling en verwarming biedt heel wat voordelen:
 • De volgende onderhoudsdatum? Wij nemen op tijd zelf contact met u op!
 • Verlengde garantie mogelijk voor particuliere klanten met Daikin systeem.
 • Abnormale slijtage wordt snel opgemerkt om ergere schade te voorkomen.
 • De prijs per onderhoudsbeurt ligt vooraf vast en kan net iets voordeliger zijn.

Voor dringende koeldiensten kunt u contact met ons opnemen op

03 376 12 59
 • Wat zijn warmtepompen en hoe werken ze?

  Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, de grond of het water en brengt die van een relatief lage temperatuur naar een hogere temperatuur. Die warmte kun je gebruiken voor je centrale verwarming en voor de productie van warm water of warme lucht . De meeste warmtepompen werken op basis van de compressie techniek .
 • Zonnepanelen of warmtepomp: wat moet ik eerst installeren?

  Dat hangt af van jouw situatie. Als je een nieuwe woning laat bouwen, dan kun je het best meteen voor een warmtepomp kiezen en het ontwerp van je woning daarop afstemmen. Laat je budget het toe, dan kun je je nieuwbouw meteen ook voorzien van zonnepanelen. Is dat niet haalbaar, dan kun je die altijd later nog installeren, op voorwaarde dat je dak zich daartoe leent. Ook als je een grondige renovatie uitvoert, kun je voluit voor duurzame energie kiezen en een warmtepomp installeren. De combinatie met zonnepanelen maakt het plaatje helemaal af.
 • Wat betekend SCOP en SEER ?

  Het energieverbruik (rendement) van een warmtepomp wordt uitgedrukt in de SEER- en SCOP-waarde. SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) geeft de seizoensgebonden waarde van de energie-efficiëntie van het product weer en bepaalt zijn energieklasse in koelmodus. SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) geeft het seizoensgebonden rendement weer en bepaalt de energieklasse van de warmtepomp in verwarmingsmodus. Hoe hoger de SCOP- en SEER-waarden, hoe zuiniger het toestel. Dankzij deze labels kunnen de energieprestaties van verschillende toestellen gemakkelijker met elkaar worden vergeleken
 • Zuivert een airco ook de lucht?

  Dat is afhankelijk van het model airco. De meeste airco’s hebben wel een of andere vorm van een luchtfilter voor de verdamper zitten die grote stofdeeltjes uit de lucht filtert. Sommige airco’s hebben speciale luchtreinigingselementen waardoor de lucht actief gefilterd wordt tot op zeer kleine deeltjes.
 • Alles werd geplaatst met de nodige zorg en oog voor details. Enorm propere afwerking! Ik ben zeer tevreden over gans het traject. Van de goeie technische uitleg bij het opmaken van de offertes, van het secretariaat voor de snelle respons via email tot de plaatsing van de airconditioning zelf door super gemotiveerde bekwame techniekers. Deze mensen leveren echt vakwerk en laten nadien ook alles netjes achter. Omdat ik zo tevreden ben heb ik mijn factuur dan ook direct betaald van zodra ik ze via email ontvangen heb, ook al had ik nog een maand tijd om te betalen. Ik kan V-Clima aan iedereen aanbevelen omdat ik er van overtuigd ben dat ik met geen “rode kaken” zal moeten staan wanneer bij vrienden een installatie geplaatst wordt.

  Patrick Addiers

  Wetteren

Bij V-Clima krijgt u altijd een antwoord terug

Wij maken er net een punt van om elke vraag snel, correct en duidelijk te beantwoorden.

Test onze belofte gerust uit en stuur ons een bericht!

Contacteer ons