Airco & warmtepompen

Koelen en verwarmen in één systeem

Hoe gaat u uw huis verwarmen? Kan het energiezuiniger? Droomt u weleens van airconditioning voor deugddoende verfrissing op zwoele zomeravonden? Bij V-Clima kan, maar hoeft u niet te kiezen. Onze warmtepompsystemen kunnen koelen en verwarmen, u kan het net zo warm of zo fris maken als u wenst.

5 jaar garantie

Waarom airco & warmtepompen met V-Clima?

We steken onze voorkeur voor lucht/lucht warmtepompen zeker niet weg. Die kunnen bij warm weer koelen en verwarmen van zodra het frisser wordt, en dat op een energie-efficiënte manier. De warmtepomp gebruikt namelijk zoveel mogelijk gratis omgevingswarmte uit de buitenlucht om vers aangevoerde lucht gedeeltelijk voor te verwarmen of af te koelen. Een totaaloplossing dus voor meer comfort met een stevige energiebesparing.

Meerdere voordelen

Maximale leefruimte & passend bij interieur

 • compacte binnen units in verschillende modellen en designs
 • split VRV: meerdere binnen units aansluitbaar op 1 buitenunit

Budgetvriendelijk & duurzaam

 • relatief snel te plaatsen bij nieuwbouw- en renovatieprojecte
 • luchtverwarming met ecobewust warmterecuperatie principe

Eenvoudig in gebruik & comfortabel

 • eenvoudige configuraties en gebruik met afstandsbediening
 • gevraagde temperatuur zeer snel gegenereerd en voelbaar

Multifunctioneel & totaaloplossing

 • 1 gebruiksvriendelijke oplossing voor koelen en verwarmen
 • inclusief luchtbehandeling functies zoals drogen & ventilatie

Onze producten

 • Wat zijn warmtepompen en hoe werken ze?

  Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, de grond of het water en brengt die van een relatief lage temperatuur naar een hogere temperatuur. Die warmte kun je gebruiken voor je centrale verwarming en voor de productie van warm water of warme lucht . De meeste warmtepompen werken op basis van de compressie techniek .
 • Zonnepanelen of warmtepomp: wat moet ik eerst installeren?

  Dat hangt af van jouw situatie. Als je een nieuwe woning laat bouwen, dan kun je het best meteen voor een warmtepomp kiezen en het ontwerp van je woning daarop afstemmen. Laat je budget het toe, dan kun je je nieuwbouw meteen ook voorzien van zonnepanelen. Is dat niet haalbaar, dan kun je die altijd later nog installeren, op voorwaarde dat je dak zich daartoe leent. Ook als je een grondige renovatie uitvoert, kun je voluit voor duurzame energie kiezen en een warmtepomp installeren. De combinatie met zonnepanelen maakt het plaatje helemaal af.
 • Wat betekend SCOP en SEER ?

  Het energieverbruik (rendement) van een warmtepomp wordt uitgedrukt in de SEER- en SCOP-waarde. SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) geeft de seizoensgebonden waarde van de energie-efficiëntie van het product weer en bepaalt zijn energieklasse in koelmodus. SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) geeft het seizoensgebonden rendement weer en bepaalt de energieklasse van de warmtepomp in verwarmingsmodus. Hoe hoger de SCOP- en SEER-waarden, hoe zuiniger het toestel. Dankzij deze labels kunnen de energieprestaties van verschillende toestellen gemakkelijker met elkaar worden vergeleken
 • Zuivert een airco ook de lucht?

  Dat is afhankelijk van het model airco. De meeste airco’s hebben wel een of andere vorm van een luchtfilter voor de verdamper zitten die grote stofdeeltjes uit de lucht filtert. Sommige airco’s hebben speciale luchtreinigingselementen waardoor de lucht actief gefilterd wordt tot op zeer kleine deeltjes.
 • Alles werd geplaatst met de nodige zorg en oog voor details. Enorm propere afwerking! Ik ben zeer tevreden over gans het traject. Van de goeie technische uitleg bij het opmaken van de offertes, van het secretariaat voor de snelle respons via email tot de plaatsing van de airconditioning zelf door super gemotiveerde bekwame techniekers. Deze mensen leveren echt vakwerk en laten nadien ook alles netjes achter. Omdat ik zo tevreden ben heb ik mijn factuur dan ook direct betaald van zodra ik ze via email ontvangen heb, ook al had ik nog een maand tijd om te betalen. Ik kan V-Clima aan iedereen aanbevelen omdat ik er van overtuigd ben dat ik met geen “rode kaken” zal moeten staan wanneer bij vrienden een installatie geplaatst wordt.

  Patrick Addiers

  Wetteren

Bij V-Clima krijgt u altijd een antwoord terug

Wij maken er net een punt van om elke vraag snel, correct en duidelijk te beantwoorden.

Test onze belofte gerust uit en stuur ons een bericht!

Contacteer ons